+49 (0) 28 21 - 72 72 -70 info@klevis.de

UG oprichten met ondersteuning van KLEVIS

U wilt een UG (Unternehmergesellschaft) oprichten en wilt graag hulp bij de afwikkeling van de formaliteiten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij nemen de tijdrovende contacten met overheidsinstanties voor onze rekening en zorgen voor een afspraak met een notaris bij u in de buurt. U verstrekt ons uw gegevens en laat de rest comfortabel aan ons over. Alleen de afspraak met de notaris moet u zelf nakomen. Wij van KLEVIS beschikken over jarenlange ervaring op ons vakgebied en houden alle oprichtingsprocedures voor u in de gaten.

Laat u zich bij de oprichting van uw UG door ons ondersteunen

Wie een nieuw bedrijf wil oprichten, moet enkele voorbereidingen treffen voordat hij met zijn bedrijfsactiviteiten kan starten. Heeft u al exacte voorstellingen over de naam van uw nieuwe UG, het aantal vennoten en over de hoogte van het maatschappelijk kapitaal, maar u heeft nog geen contact gehad met de betreffende overheidsinstanties? Precies op dit punt staan wij van KLEVIS u met raad en daad ter zijde:

  • Wij laten uw bedrijfsnaam door het IHK controleren.
  • Wij laten de statuten overeenkomstig uw wensen opmaken en houden hierbij rekening met de wettelijke bepalingen.
  • Wij ondersteunen u bij de opening van een zakelijke rekening.
  • Wij maken voor u een afspraak bij de notaris.
  • Wij melden uw bedrijf aan bij het ‚Gewerbeamt‘ (ondernemingsregister van de gemeente waarin nagenoeg alle bedrijven in de gemeente moeten worden ingeschreven).

Desgewenst maken wij tevens een afspraak bij een belastingadviseur voor u, zodat deze voor u een belastingnummer kan aanvragen.

Selecteer dan in ons reserveringsformulier UG oprichten en voer al uw gegevens in. Wij melden ons dan per omgaande bij u.

UG of GmbH?

Beide bedrijfsvormen kennen een beperkte aansprakelijkheid. Het grote verschil tussen een UG en een GmbH is de hoogte van het startkapitaal, dat bij de oprichting moet worden ingelegd. Het oprichten van een UG is in dit opzicht eenvoudiger, omdat het kapitaal van € 25.000 nog niet direct ter beschikking hoeft te staan. Dit wordt tijdens de bedrijfsactiviteiten bereikt door reserves. Wanneer u een UG wilt oprichten, kunt u volstaan met een startkapitaal van minimaal één euro (daarom wordt de UG in de omgangstaal ook wel 1-Euro-GmbH genoemd). Wilt u daarentegen een GmbH oprichten , dan moet u het startkapitaal van € 25.000 euro gelijk inleggen.

Heeft u een UG opgericht en de reserves van € 25.000 zijn bereikt, dan kunt u uw UG omzetten in een GmbH. Hiervoor zijn enkele formaliteiten en contacten met overheidsinstanties noodzakelijk, die wij graag voor onze rekening nemen. Neem gewoon contact met ons op.

Zelf oprichten of liever kopen?

Ons goede nieuws voor u: wilt u uw UG oprichten of een reeds bestaande UG kopen , wij nemen in beide gevallen graag de formaliteiten voor onze rekening.

Wanneer u snel met uw bedrijfsactiviteiten wilt starten, is het aan te bevelen een reeds opgerichte UG (Vorratsgesellschaft), in de vorm van een slapende vennootschap, te kopen. Dit biedt het voordeel dat de vennootschap alleen nog aan u overgedragen hoeft te worden.

Wanneer u een andere rechtsvorm dan een UG wilt oprichten of kopen, bieden wij u daarnaast het volgende aan:

  • GmbH kopen
  • Nederlandse BV kopen of oprichten
  • Spaanse SL oprichten

Uw professionele aanspreekpunt

Wanneer uw UG is opgericht, bieden wij u nog meer service met betrekking tot uw nieuwe bedrijf. Onze domicile service zorgt voor geschikte kantoor- of vergaderruimtes, post- en telefoonontvangst. Bovendien ondersteunen wij u desgewenst bij het vastgoedbeheer.

Is uw UG voldoende verzekerd? Onze partners Lohmann & Reinders bemiddelen bij het afsluiten van geschikte verzekeringen tegen eerlijke voorwaarden.

Laat u zich bij de oprichting van uw UG door ons begeleiden en profiteer van onze veelomvattende dienstverlening.

Online overname vennootschap

GmbH | UG | B.V. | S.L.

    Hulp nodig?