+49 (0) 28 21 - 72 72 -70 info@klevis.de

Een GmbH oprichten – Wij zijn uw competente partner

Aan het oprichten van een GmbH (Duitse equivalent van een Nederlandse BV) gaan een grondige planning en diverse contacten met overheidsinstanties vooraf. Wanneer u klaar bent met het eerste gedeelte (het nadenken over de bedrijfsnaam, de vennoten, de directeur, het inbrengen van het startkapitaal etc.), nemen wij de formaliteiten van u over. Van de communicatie met de overheidsinstanties tot aan het maken van de afspraak met de notaris en de belastingadviseur nemen wij u vele taken uit handen.

Uw voordelen bij het oprichten van een GmbH met hulp van KLEVIS

Vertrouw op onze jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsoprichtingen. Terwijl u zich al op uw eerste bedrijfsactiviteiten kunt voorbereiden, nemen wij de volgende formaliteiten voor onze rekening:

 • Laten controleren van de bedrijfsnaam door het IHK
 • Opmaken van statuten overeenkomstig uw wensen en rekening houdend met de wettelijke bepalingen
 • Ondersteuning bij de opening van een zakelijke rekening
 • Maken van een afspraak bij de notaris
 • Aanmelding van de GmbH bij het ‚Gewerbeamt‘ (ondernemingsregister van de gemeente waarin nagenoeg alle bedrijven in de gemeente moeten worden ingeschreven).
 • Op aanvraag: afspraak maken bij een belastingadviseur voor het aanvragen van een belastingnummer.

Hebben wij uw interesse gewekt? Selecteer dan in ons reserveringsformulier GmbH oprichten en voer online uw gegevens in. Na ontvangst melden wij ons per omgaande bij u.

Wat zijn de voordelen van het oprichten van een GmbH?

Wie een GmbH wil oprichten, profiteert vooral van de beperkte aansprakelijkheid van deze rechtsvorm. Dit voordeel kan vaak opwegen tegen het nadeel van het hoge startkapitaal ter hoogte van € 25.000, dat moet worden ingelegd bij het oprichten van een GmbH. Wie liever met een lager startkapitaal wil starten, kan als alternatief een UG oprichten. Dit is een speciale vorm van de GmbH en kenmerkt zich eveneens door een beperkte aansprakelijkheid. Graag nemen wij ook in dit geval de formaliteiten voor onze rekening.

Nieuwe oprichting of slapende vennootschap kopen?

Bij de oprichting van een GmbH duurt het even voordat alle contacten met overheidsinstanties zijn afgerond, contracten zijn opgesteld en alle zakelijke papieren beschikbaar zijn. Pas daarna kan er met de eigenlijke bedrijfsactiviteiten worden gestart. Het gaat sneller wanneer u een al bestaande GmbH koopt. Het voordeel van onze slapende vennootschappen is dat deze alleen nog aan u moeten worden overgedragen en dat deze vooraf niet zakelijk actief zijn geweest. Het gevolg is een snelle & veilige oprichting.

Wat is een ‚Mantelgesellschaft‘?

Ook een zgn. Mantelgesellschaft is een al opgerichte GmbH. Zowel de ‚Vorratsgesellschaft‘ als de ‚Mantelgesellschaft‘ zijn slapende vennootschappen, maar in tegenstelling tot de ‚Vorratsgesellschaft‘ is de ‚Mantelgesellschaft‘ al zakelijk actief geweest. Bij de aankoop loopt u daarom het risico, dat u eventuele schulden moet overnemen. Wij van KLEVIS raden daarom de aankoop van een ‚Mantelgesellschaft‘ af.

Dienstverlening tijdens en na de oprichting

Wilt u in plaats van een GmbH liever een andere rechtsvorm oprichten? In de hierna genoemde gevallen nemen wij van KLEVIS de formaliteiten en contacten met overheidsinstanties voor onze rekening:

Bovendien bieden wij u de volgende service:

 • Vastgoedbeheer
 • Domicile service
 • Bemiddeling bij het afsluiten van belangrijke verzekeringen door Lohmann & Reinders

Laat u zich bij de oprichting van uw GmbH door ons ondersteunen en profiteer van onze professionele afwikkeling.

Online overname vennootschap

GmbH | UG | B.V. | S.L.

  Hulp nodig?